ERVARINGEN VAN DEELNEMERS


2021:Over  mijn trainerschap voor natuurcoaches

Marjolein:  Iva is open, helder, kundig en met de tijd ook persoonlijker. Iva straalde veel rust uit, wat een mooi effect op de groep had. Zij heeft een mooie innerlijke houding die zij in de training inbracht. 

Wat vond je van de vakinhoudelijke kwaliteiten van de trainer?

Heel goed! Ook ervaringen uit haar eigen praktijk benoemde ze, die heel waardevol waren om iets te verduidelijken."

 

Astrid:  "Ik vond Iva als trainer heel fijn, open, professioneel, en  ze zorgde voor een goede sfeer. Luistert evenveel naar iedereen. Iva wist duidelijk waar ze het over had, kwam nooit onzeker over, kon antwoorden op onze vragen goed verwoorden." 

 

Laura: "Ik vond het heel waardevol hoe Iva, de groep in de afgelopen maanden met een open, spontane, positieve houding heeft geleid.

Professionele houding waar nodig, duidelijk wanneer er iets moest gebeuren, daarin de structuur te behouden."

Vakinhoudelijk vond ik Iva erg bekwaam. Neutrale houding waar nodig, open, krachtig en "to the point",  op een liefdevolle manier."

 Aartje :  "Iva is een zeer professionele trainer, die inhaakt op de vragen en je op weg helpt door goede vragen te stellen. Vak inhoudelijk heeft Iva natuurlijke kwaliteiten in zich, die we hebben mogen ervaren. Ze luistert, neemt je serieus en geeft goede tips."

 

Nita:  "Ik vond de houding van de trainer heel prettig. Toegankelijk, relaxed, maar.. wel duidelijk. Iva's instructies waren duidelijk en als ze het coachen voordeed, dan was dat heel leerzaam. Het ging haar heel natuurlijk af. Ze was heel duidelijk over wat we per sessie wilden bereiken, wat het doel was van de coachsessie. Ze vroeg ook goed door, vaak over wat er bij onszelf gebeurde als we iets mee hadden gemaakt, als we iets vertelden, of hoe we het de volgende keer anders konden doen."

Sanne:  "Iva is ontzettend goed in wat ze doet. Ik heb van haar genoten tijdens de lessen en ze is een groot voorbeeld voor mij gebleken, niet alleen als mens (en als moeder 🙂) maar absoluut ook als trainer."

 

Aart:  "Iva is voor mij een mens die een zeer open en natuurlijke houding heeft. Bestaat de kunst van het observeren en analyseren en toch gelijkwaardig te blijven. Was altijd zichzelf en beschikt over de kunst van afstand en nabijheid te nemen. Ik vind haar dan ook een geweldige trainer!!

Vakinhoudelijk vind ik Iva uitstekend. Speelt nimmer een rol en heeft een eigen stijl en invulling die bij haar als mens past ."

 

 

2020:Over  mijn trainerschap voor natuurcoaches

Marieke: "Ik heb Iva als een ontzettend prettige, deskundige en rustige trainer ervaren. Ze legt alles duidelijk uit en gebruikt humor in het proces. Ik vind haar een kundige vrouw die in balans is met wat ze uitstraalt en wat ze doet. Een authentiek mens. En ook wanneer het even lastig is weet ze haar authenticiteit waar te maken Iva is erg goed in het nieuwsgierig zijn en vragen blijven stellen om zo een zo helder mogelijk plaatje te krijgen van de ander. Ze heeft hierbij een neutrale houding waar het goed bij voelt om je verhaal te delen. Ze heeft kennis over de methodiek en wist vragen heel duidelijk te beantwoorden."

 

Marije: Fijne, integere, deskundige en open houding met oog voor een ieder. Iva voelt heel goed aan wat er speelt in de groep maar ook individueel. Tijdens de lunch kwam Iva een keer naar me toe of het wel goed met me ging. Dat was fijn want je voelt je gezien. 

 

Je merkt dat Iva  erg goede inhoudelijke kennis heeft en het klinkt een beetje raar maar 'niveau' heeft. Ik weet even niet hoe ik het anders moet zeggen maar je merkt dat ze een brede ontwikkeling heeft. Haar keuze voor woorden/zinnen is gewoon heel goed en dat werkt heel inspirerend. Ook tijdens de demo's kon je zien dat ze gewoon heel goed in haar werk is. Heel mooi!!

 

Mariëlle: De houding van Iva vond ik heel prettig. Ze is rustig, positief en heeft een mooie balans in het nemen van de leiding en het laten zijn. Ze luistert goed en vooral tussen de regels door.

Neemt de tijd om te antwoorden en laat iedereen in z’n waarde. Weinig oordeel, professioneel en is niet bang om duidelijk te benoemen wat er zich op dat moment afspeelt.
Ze regelt alles en dat voelt goed. Practise what you preach is op Iva van toepassing en dat bedoel ik als een groot compliment!

Jennecke,Landsmeer (Juni 2019)

"Heerlijk om in de vrije natuur te worden gecoacht door Iva, met rust en volle aandacht. Haar manier van werken bracht mij terug naar mijzelf. Simpele en doeltreffende oefeningen zoals in detail kijken naar 1 m4 op de grond en uitzoomen naar het heelal hebben mij dichter bij de natuur om mij heen gebracht en ook mijn eigen natuur, wie ik in wezen ben.

Iva, je warme lach, het enthousiasme waar je dit vak mee uitoefent en je heerlijke gerechten tijdens de training ‘van buiten naar binnen’ maken deze workshop heel eigen en waardevol voor mij. Ik heb je ervaren als een heel betrokken en intuïtief coach die treffende metaforen gebruikt en juist dat helder maakt wat ik zelf niet zie. J."

Raymond,Zaanstreek (Okt.2018)

Erg dankbaar ben ik na het traject van buiten naar binnen van Iva, het letterlijk thuiskomen bij je zelf. Iva is een zeer liefdevol persoon die precies aanvoelt wat er speelt en gezegd mag worden. Je voelt je echt thuis bij Iva. De omgeving waar de sessies plaats vonden, verschillende locaties in de Twiske, zijn super. Het coachen buiten geeft ruimte en rust. Ook het toepassen van elementen in de natuur werkt erg fijn.

 

Het resultaat is dat ik inzicht heb in wat mij op dit moment nu energie geeft en kost en meer inzicht en contact heb met mijn zielskwaliteiten die deels op de achtergrond waren geraakt door verschillende privé omstandigheden. Absoluut een aanrader om samen met Iva op pad te gaan in de natuur om meer inzicht te krijgen in dat wat er speelt met uiteindelijk inzichten en aandachtspunten om meer balans te ervaren. Iva dank je wel

 

Miranda, Utrecht (Aug.2018)

 Ik heb genoten van een regenachtige avond in de natuur. Jouw begeleiding straalt de liefde voor de natuur uit. Ik zit weer vol inspiratie voor mijn Schrijftuintje. Dank je wel! 

Els, Amsterdam (Juni 2018)

De afgelopen maand heb ik de Van buiten naar binnen-natuurcoachingssessies gedaan met Iva in het prachtige vroegzomerse Twiske.

 

Heel inspirerend en vooral ook fijn: anderhalf uur in de natuur doorbrengen om volgens een mooi stappenplan in vier weken de focus te hebben op een vraag die ik mezelf stelde. Al wandelend, soms in stilte, soms pratend. Een mooie plek vinden om yogaoefeningen of een meditatie te doen. Of om met blaadjes, bloemen, water en takjes oude levensverhalen en nieuwe inzichten tot leven te brengen.

 

Iva die het mooi klein houdt: geen grote sprongen maar aandacht voor elk detail, kleine veranderingen, het goed doorvoelen van herinneringen, emoties en inzichten. En manieren aandraagt om deze elementen krachtiger te maken en ze levend te houden.

Ik heb veel geleerd. En ik heb de natuur weer omarmd.

 

Heel erg bedankt Iva voor je werk en steun.

ANJANA, Amsterdam (Januari 2018)

Ik ben Iva ontzettend dankbaar voor de afgelopen tijd. Haar geduld maar ook haar scherpte hebben ervoor gezorgd dat ik mocht vertrouwen om kwaliteiten in mij meer aandacht te geven. Als ik zelf niet meer wist waar ik het zoeken moest heeft Iva mij weer naar het hier en nu gebracht, naar de kern. Met prachtige natuur elementen (de schelpen) kwamen er mooie maar ook soms confronterende inzichten. Iva is niet bang om af te wijken en heeft zich heel goed aangesloten bij mijn manier van leren. Door metaforen maar ook voorbeelden kon ik inzichten goed omzetten in verandering. De natuur was ontzettend waardevol om letterlijk even uit te context te stappen.

Niels, Amsterdam (April 2017)

Nature coaching was a great way for me to gain confidence and to set my head straight again from all the doubts I had after losing my job. I really liked how Iva let you figure out the way that works best for you and she will coach you when necessary. Also the added value of coaching in the nature became clear to me in the first session.

 

I can and will highly recommend nature coaching to anyone that feels the need to talk to somebody. It helped me a lot and Iva is a great coach and person to help you find your way back. Thank you for your help Iva and see you soon.

Lauren, Amsterdam (Jan 2017)

Iva has the most beautiful soul and philosophy. Cannot recommend highly enough:)

Laura,Amsterdam (Juli 2021)

 "Iva is oprecht geïnteresseerd in wie je bent en wat je verleden is. Tijdens de sessies heb ik het gevoel gekregen dat ze mij echt heeft leren kennen en mij daarom zo goed heeft kunnen helpen. Ze is niet bang om door te vragen en heeft me op die manier laten proeven aan wat ik eigenlijk belangrijk vind in het leven. Door elementen uit de natuur om ons heen te gebruiken maakten we gedachtes en gevoelens visueel en tastbaar. Dat maakte het voor mij makkelijker om erover te praten en meer helder om erover na te denken. Ook zorgde het ervoor dat ik beter bij m'n gevoelens kon komen. Minder in m'n hoofd en meer bij m'n gevoel. Zo heeft Iva nieuwe deuren voor mij opengezet om verder te onderzoeken. Daar ben ik haar enorm dankbaar voor.”

Samantha,Alkmaar (Jan 2021)

 "I met Iva during a training and asked her for guidance on my journey moving back from Bali to NL. She is really present, curious and has a warm personality, what makes it all easier to find insights in yourself. It was a beautiful journey where I have gained more clarity and new perspective of my deepest desire. For years I had suppressed this desire and always focused on work/business. This time with support from Iva and of course nature, I could really embrace this desire and acknowledge what I need on a deeper level. 

Grateful for your support and absolutely love how you work.

Didi,Amsterdam (okt.2019)

 "Het traject met Iva heeft heel veel verandering in mijn leven gebracht. Ik had nooit verwacht dat de vier sessies van het individuele coaching traject zo een groot verschil konden maken. Eerder ervaringen bij “normale” therapie waren dat ik dicht klapte, vaak hoofdpijn tot aan migraine kreeg en de gesprekken heel zwaar vond. Met Iva voelde het licht en open. Doordat het hele traject buiten was voelde ik mij veel minder fysiek en mentaal opgesloten. Iva’s warmte en zachtheid creëerde een situatie waarin ik durfde open te zijn en voor mij heftige dingen aan te gaan. Door de technieken en ervaring van Iva, lukte het om op een hele ongeforceerde manier bij de essentie van mijn situatie/leven/problemen te komen en heel duidelijk in beeld te krijgen waar ik heen wil en hoe ik die situatie kan creëren. Iva maakte dingen ook heel helder, no nonsense, waardoor ik ook zo snel bij de kern kon komen. Wat ik zo bijzonder vind is dat Iva je zo begeleid dat je alles zelf ontdekt. Ze legt je nooit iets op of zegt hoe het in elkaar steekt, maar ze laat het besef helemaal vanuit jou komen waardoor het meteen heel diep doordringt. Ik kan dit traject aan iedereen aanraden, als je een belangrijke keuze moet maken in je leven, niet lekker in je vel zit, psychisch lijdt en niet de juiste therapie kan vinden (of iets zoekt wat over jou gaat en niet over je ziektebeeld) of omdat je gewoon wil leren! Ik vond het heel erg leerzaam op een leuke en speelse manier. Ik weet dat ik nog een hoop moet leren en ontwikkelen, maar onderweg zal ik wat ik met Iva heb ontdekt altijd met mij meenemen.”

Raymond,zaanstreek (aug.2018)

 Het was een heerlijke wandeling in de mooie natuur met heerlijk onstuimig weer 😀. Na een drukke week was dit thuis komen bij jezelf. Iva, bedankt voor de rust die je uitstraalt en overbrengt op de groep. Voor herhaling vatbaar.

Jelena Petrovic  (April 2018)

The Smartbody team went on a silent guided walk in het Twiske. Our guide was the wonderful Iva Gration from Daily Nature.

Nature. Togetherness. No words. Serenity. It was very special!

 

Monique, HAarlem (November 2017)

De natuurcoaching van Iva heeft mij (nog) dichter bij mezelf en mijn gevoel gebracht. Het heeft mijn kompas versterkt voor wat bij mij past en wat ik nodig heb, zodat ik daar ook in het dagelijks leven beter bij kan blijven. Het fijne van deze vorm van coaching vond ik dat ik mijn eigen antwoorden kon vinden.

 

Door dit middenin de natuur te doen, waren dit geen oppervlakkige antwoorden, maar kwamen ze uit een plek veel dieper in mezelf. Iva is op een natuurlijke manier empathisch en heeft ook de scherpte om door te vragen op de momenten dat ik eromheen draaide of iets probeerde te ontwijken. Een traject bij haar kan ik van harte aanraden.

Liselotte, Amsterdam (mei 2017)

Op Hemelvaartsdag heb ik meegedaan met de stiltewandeling, het was een super fijne ochtend! De stilte, niets hoeven, mooie omgeving, een kleine groep enthousiaste mensen en de opdrachten tussendoor maakte het tot een complete en bijzondere ervaring.

 

De rust en tegelijkertijd levendigheid van de natuur zorgde ervoor dat ik het belang van buiten zijn en de rol van de natuur in m'n leven ten volle realiseerde. Natuurlijk speelde de zon op deze warme lentedag een grote rol; fantastisch om te zien hoe de natuur ieder seizoen haar eigen verhaal vertelt. Ik werd me bewust dat ik daar vaker van wil genieten! 


De passie en hartelijkheid van Iva en de goede organisatie maakte dit meer dan een gewone wandeling. Ze weet de mooiste plekjes en routes te vinden. Aan de hand van vragen en opdrachten neemt ze je mee op een mini vakantie, even uit de drukte van het leven. Dankjewel Iva!


Roisin, amsterdam (Jan 2017)

Iva is een bijzondere coach en docent, die met geduld, empathie en eerlijkheid je helpt om jouw vragen helder te beantwoorden. Op een manier die ruimte geeft in je hoofd en lijf. Een coachings sessie in de natuur met Iva is echt een cadeautje aan jezelf! Aanrader!

Chun, Amsterdam (Jan 2017)

Super coach! Iva's gedachte achter natuurcoachen is erg mooi en ze weet het ook nog eens goed in praktijk te brengen! Ontzettend aan te raden!!!

Barbara, Amsterdam (mei 2017)

That was a beautiful silent walk with Iva. It was a beautiful experience connect with myself and listening the sounds of the countryside. Beautiful place positive people. 
I felt myself recharged after and full of energy for the coming days.
I'm not gonna miss the next one.
Thanks!

sunna, LOS ANGELES (mei 2017)

Inspired by Daily Nature's digital Detox, me and my husband switched off our phones and computers for 2 days. It was the best thing ever, we felt more present and more connected. Didn't even feel the need to switch them back on! A very inspiring idea by Daily nature and we're thinking of going offline one day a week from now!

Paula, Amsterdam (April 2017)

Een enorm bevlogen vrouw met oneindige liefde voor de natuur, grote compassie en een messcherp analytisch vermogen. Na de stiltewandeling, die op zichzelf al een prachtige ervaring was, voelde ik me helemaal vitaal en energiek. Iva is een kei in haar vak!

Jurko, Amsterdam (Jan 2017)

De natuur brengt inzichten die je via een gesprek veel minder makkelijk krijgt! Een aanrader!

Orsi, Amsterdam (mei 2017)

I am very grateful for taking a part of a very special event: a silent walk with beautiful people guided by the lovely Iva. Mindful walking without talking with professional guidance by Iva. She has carefully chosen a beautiful path to walk and she gave us a structure to follow, different challenging exercises. Taking notice of the sounds, smells, views of nature without judging and being aware of the connection between your feet and the ground was a lovely practice for me.

 

In the beginning i felt some kind of ecstatic excitement like a child and through the walk became a calm, peaceful mature being. It was a wonderful meditation. If you do not have patience for practicing sitting meditation then this is something for you! Iva makes you feel very safe, her lovely voice, smile and her wise words comforts you. It felt like receiving a mental and physical massage between beautiful flowers, trees, water, the green grass and the blue sky.

 

Her passion for nature makes you truly connect with it again, helps you to get out of the mind, ground yourself and be one with nature. We did not talk to each other, but there was a strong group feeling. I can highly recommend taking a walk with this special lady. I can not wait to join the next walk. Thank you so much!SAMENWERKINGEN  MET ORGANISATIES


Kennismaken? Neem via onderstaande formulier contact op voor een gratis telefonische intake of meer informatie.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Look deep into nature, and then you will understand everything better... - Albert Einstein

 

 

 

Copyright © Daily Nature 2024, all rights reserved.