Over Natuur Coaching


INTRODUCTIE

 

Natuur coaching is een vorm van coaching die plaatsvindt in de buitenlucht, in de natuur. Het is een bewezen preventieve methode om bijvoorbeeld stress of burn- out het hoofd te bieden en ook in de behandeling ervan. De serene, veilige en groene omgeving kalmeert het zenuwstelsel en activeert het lichaamseigen vermogen om zichzelf op te laden en te herstellen.  

 

Omdat mensen graag doelgericht werken is bijna alles wat we ondernemen gekoppeld aan het behalen van een doel, een uitkomst. Wanneer dit voor een langere periode het geval is, raken mensen opgebrand en gestrest. Het is simpelweg niet haalbaar voor een persoon om altijd ‘aan’ te staan, altijd iets te moeten en altijd iets te presteren. Het eerste wat er bij een drukke levensstijl inschiet, is ruimte voor het niets doen. Ruimte voor het voelen en het simpelweg zijn, voor leegte.  Een van de meest ideale en heilzame plekken om tot rust te komen en ruimte te maken voor leegte, is de natuur. De natuur is ieder moment beschikbaar voor iedereen en schept geen verwachtingen, heeft geen doel en veroordeelt niet. Het is er simpelweg en helpt ons de pas te vertragen zodat we weer opgeladen kunnen deelnemen aan het dagelijks leven. 

 


WAAROM NATUUR COACHING

 

Toch komt ongeveer 25% van de volwassenen in Nederland niet vaker dan een paar keer per jaar in de natuur. Zelfs niet als een bezoek aan de tuin wordt meegerekend. De moderne stadsmens brengt steeds meer tijd door achter laptop of iPad, ver verwijderd van de natuur.  In de drukte van het dagelijks bestaan vergeten mensen echter hoe heilzaam het is om in regelmatig contact te komen met de natuur om ons heen en dat wij immers zelf een onderdeel van de natuur zijn. Er kan een verband worden gelegd tussen de afnemende gezondheid en de toenemende verwijdering van mensen tot natuur. Enerzijds bevatten stedelijke omgevingen veel meer prikkels die stress opleveren en uitnodigen tot ongezond gedrag dan natuurlijke omgevingen. Meer tijd in de stad, betekent dus een hogere blootstelling aan gezondheidsrisico’s.

 

Anderzijds staan natuurlijke omgevingen al sinds oudsher bekend vanwege hun heilzame eigenschappen. Uit een recente enquête van Intomart voor De Friesland Zorgverzekeraar blijkt dat maar liefst 96% van de Nederlanders zich gezonder en rustiger voelt na een bezoek aan de natuur. Hoe minder vaak mensen in de natuur zijn, des te minder ze de gezonde eigenschappen ervan kunnen benutten. Onderzoek wijst erop dat de natuur rustgevend en helend werkt op ons zenuwstelsel en een zeer gunstige werking heeft op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid.


DOEL VAN DAILYNATURE

 

Met zoveel stedelingen die lijden aan een hoge mate van stress, chronische ziekte en depressie heeft Dailynature  in de eerste plaats als doel  om mensen in regio Amsterdam weer in contact te brengen met zichzelf en de natuur, door middel van de natuur. Met een helpende hand, een luisterend oor en toegepaste technieken van mij als natuur coach en yogadocent, begeleid ik mensen met behulp van de krachtige symboliek van de natuur, weer terug  naar hun gevoel, innerlijke rust en meer overzicht. Dit is vooral geschikt voor mensen met stress klachten of burn-out, maar ook bij verwerking van verlies, chronische ziekte of depressie.

 

Indien je twijfelt of het iets voor jou is, of vragen hebt kun je via onderstaand formulier contact met mij opnemen.Individuele  natuur coaching

groeps   wandelingen

3 daagse cursus


Kennismaken? Neem via onderstaand formulier contact voor een gratis intake of meer informatie

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Look deep into nature, and then you will understand everything better... - Albert Einstein

 

 

 

Copyright © Daily Nature 2019, all rights reserved.