Over Natuur Coaching


OVER DEZE VORM VAN COACHING

 

Natuur coaching is een vorm van coaching die plaatsvindt in de buitenlucht, in de natuur. De serene, veilige en groene omgeving kalmeert het zenuwstelsel en activeert het lichaamseigen vermogen om zichzelf op te laden en te herstellen. Omdat de natuur niet veroordeelt en geen verwachtingen heeft is dit de ultieme omgeving om tot nieuwe inzichten en perspectieven te komen. De antwoorden komen als vanzelf. Mijn stijl kenmerkt zicht door vanuit zachtheid te begeleiden maar daarbij continue te checken; waar gaat het hier in de kern om? Wat wil zich laten zien? Om dat proces zorgvuldig te begeleiden blijf ik scherp en spiegelend.

 

Mijn stijl van natuurlijk coachen in de buitenlucht, nodigt je uit om meer naar binnen te gaan. Als ervaren natuurcoach en yogadocent, loop ik hierin graag naast je. Om te horen wat er in jou leeft, om te zorgen dat jij je gezien voelt. In de kakofonie van meningen van anderen, kun je meer naar jouw eigen stem leren luisteren. Door meer bewust contact te maken met de natuur en je lichaam kun je meer in contact komen met een diepere wijsheid in jouzelf, de natuurlijke transformatie volgt als vanzelf. Zo zorg je ervoor dat je jouw eigen keuzes maakt waar je achter kunt staan en je goed bij kunt voelen, vanuit jouw authentieke natuur

 

 


WAAROM NATUUR COACHING?

 

Mensen werken graag doelgericht met als gevolg dat bijna alles wat we ondernemen gekoppeld is aan het behalen van een doel, een uitkomst. Wanneer dit voor een langere periode het geval is, raken mensen opgebrand en gestrest. Het is simpelweg niet haalbaar voor een persoon om altijd ‘aan’ te staan, altijd iets te moeten en altijd iets te presteren. Het eerste wat er bij een drukke levensstijl inschiet, is ruimte voor het niets doen. Ruimte voor het voelen en het simpelweg zijn, voor leegte.  Een van de meest ideale en heilzame plekken om tot rust te komen en ruimte te maken voor leegte, is de natuur. De natuur is ieder moment beschikbaar voor iedereen en schept geen verwachtingen, heeft geen doel en veroordeelt niet. Het is er simpelweg en helpt ons de pas te vertragen zodat we weer opgeladen en met een heldere kijk kunnen deelnemen aan het dagelijks leven. 

 

Natuurlijke omgevingen staan al sinds oudsher bekend vanwege hun heilzame eigenschappen. Uit een recente enquête van Intomart voor De Friesland Zorgverzekeraar blijkt dat maar liefst 96% van de Nederlanders zich gezonder en rustiger voelt na een bezoek aan de natuur. Hoe minder vaak mensen in de natuur zijn, des te minder ze de gezonde eigenschappen ervan kunnen benutten. Onderzoek wijst erop dat de natuur rustgevend en helend werkt op ons zenuwstelsel en een zeer gunstige werking heeft op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid.


DOEL VAN DAILYNATURE

 

Met zoveel stedelingen die lijden aan een hoge mate van stress, chronische ziekte en depressie heeft Dailynature  in de eerste plaats als doel om mensen in regio Amsterdam weer in contact te brengen met zichzelf en de natuur, door middel van de natuur. Met een helpende hand, een luisterend oor en toegepaste technieken van mij als natuur coach en yogadocent, begeleid ik mensen met behulp van de krachtige symboliek van de natuur, weer terug  naar hun gevoel, innerlijke rust en meer overzicht. 

 

Denk je dat het iets voor jou is? Dan wil ik er graag voor je zijn en nodig ik je uit via onderstaand formulier contact met mij op te nemen. Ik doe mijn best binnen 2 werkdagen te reageren.

 

*Daily Nature is gesloten tijdens de kerstvakantie (20 dec - 6 jan)  en wegens zwangerschapsverlof vanaf 20 februari 2020 t/m 2 augustus 2020.Individuele  natuur coaching

groeps   wandelingen

AGENDA


Kennismaken? Neem via onderstaand formulier contact voor een gratis intake of meer informatie

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Look deep into nature, and then you will understand everything better... - Albert Einstein

 

 

 

Copyright © Daily Nature 2023, all rights reserved.