3 daagse cursus:van buiten naar binnen


'Ruimte maken voor zachter leven. Een 3 daags programma in de buitenlucht, op basis van mindfulness, yoga en natuurcoaching om vanuit zachtheid in contact te komen met jezelf en wat jij wilt... '

 

September 2020 van 10.00 - 15.00 uur

 


 

VOOR WIE?

De 3 daagse Van Buiten naar Binnen cursus - Ruimte maken voor zachter leven - is speciaal ontwikkeld voor mensen die de re-set knop willen indrukken. Je zit niet lekker in je vel, of je hebt net een pittige tijd achter de rug waardoor je energie erg laag is, of de wereld en alle eisen die aan je gesteld worden overweldigen jou op dit moment. Of het ouderschap eist zijn tol. Je weet even niet wat je wilt. Hoe maak je weer contact met jezelf? Hoe vind je je rust weer? Hoe laad je jezelf weer op? En hoe kun je dit vanuit meer zachtheid doen?

 

Als jij dit in meer of mindere mate ervaart en daar concrete verandering  in wilt aanbrengen door bewust tijd en ruimte voor jezelf te nemen, dan is deze 3 daagse cursus voor jou! Waar we in de natuur en door middel van coaching en yoga ruimte maken voor een zachtere benadering. Zo ga jij  op zelfonderzoek om weer volledig in contact met jezelf te komen. Je zult patronen leren doorzien en doorbreken en inzicht krijgen in wat jij wilt en waar jij van oplaadt. Als coach heb ik in deze cursus een faciliterende, verzachtende en spiegelende rol.

 

In een kleine groep (max 4) trekken we de natuur in en zoeken we de yogamat op om jou te begeleiden in dit proces. Je hebt hiervoor geen dure retreats nodig! Gewoon een betaalbare cursus in het prachtige natuurgebied het Twiske en een SUPER leuke camper waar we zullen lunchen en eventueel schuilen bij slecht weer. Dit alles onder de rook van Amsterdam.

 

IN A NUTSHELL

De krachtige combinatie van natuurcoaching en yoga maakt deze cursus bijzonder effectief! Veel persoonlijke begeleiding. Een prachtig rustgevend natuurgebied. Natuur, yoga en coaching. Heerlijk gezonde lunch in super leuke volkswagen camper. Drie donderdagen. Een unieke cursus vlakbij Amsterdam. Zeker zijn van een plekje? Wacht niet te lang want er is enkel plaats voor 4 deelnemers. 

 

KlEINE GROEP & PERSOONLIJKE AANDACHT

Omdat deze cursus voor maximaal 4 personen is, ben jij verzekerd van veel persoonlijke aandacht en is dit programma uitermate geschikt voor de wat meer sensitieve of prikkel gevoeligen onder ons of voor mensen die te maken hebben met burnout of spanningsklachten.

 

METHODE EN FOCUS CURSUS

In deze 3 daagse groepscursus ga je in de natuur en op de yogamat op zelfonderzoek uit om weer volledig in contact met jezelf te komen, vanuit verzachting. Je zult patronen leren doorzien en doorbreken. Ik begeleid jou aan de hand van natuurcoaching, yoga - en mindfulness, oefeningen en natuurwandelingen. Elke trainingsdag heeft een andere focus zodat je aan het eind van de 3 weken niet alleen veel meer inzicht hebt gekregen in jezelf maar ook de handvaten hebt om vanuit zachtheid het contact met jezelf te behouden en vandaar uit vorm kunt geven aan een leven dat jij wenst.

 

DE NATUUR & JIJ

Jij bent van nature heel en perfect. Jouw kern is er altijd, alleen ben je die (tijdelijk) vergeten. Ik reik jou oefeningen aan om je aan deze simpele wijsheid te herinneren. Zie het als een proces van 'remembering', of herontdekken door middel van een zachte, milde benadering. De natuur is een krachtige werkvorm omdat zij ons eraan herinnert dat we alles al in ons hebben voor een tevreden en vreugdevol leven. Tijdens deze cursus wordt je staat van zijn helder en concreet en krijgt je zelfkennis een boost. Je komt dichter bij je natuurlijke zelf en  er ontstaat ruimte voor een mildere kijk op jezelf en jouw leven. De combinatie van natuur en yoga maken de cursus Van Buiten naar Binnen uniek, met een weldadig en verbindend effect op lichaam en geest. Jezelf kennen en je grenzen voelen, brengt een gevoel van rust en helderheid met zich mee. 

 

CONCRETE VOORDELEN

Na deze cursus heb jij inzicht en tools in hoe je het contact met jezelf behoud vanuit zachtheid i.p.v controle, weerstand of verkramping. Beweging richting je wens zal hierdoor als van nature ontstaan. Je zult ook de volgende voordelen opmerken.

Meer zelfkennis

✔ Therapeutisch rustgevend effect 

✔ Mindfulness en natuur als krachtige bronnen voor herstel

✔ Minder stress, meer zelfvertrouwen

✔ Tips & Tricks voor betere gezondheid & rust

Meer levensvreugde & creativiteit 

 Unieke combinatie van natuur & yoga

✔ Kleine en fijne groep van maximaal 4 personen

ONTSPANNEN LEUKE SFEER VAN DE CAMPER!

 

Het programma is als volgt opgebouwd:

 

DAG 1 - JOUW LEVEN NU

Gedurende deze eerste cursusdag gaan we je huidige staat van zijn helder maken. Hoe gaat het nou eigenlijk echt met je? En wat vraagt er op dit moment om aandacht? We maken hier een concrete inventarisatie van. In deze onderzoekende sessie leer je ook de andere deelnemers kennen.  

 

DAG 2 - JE INNERLIJKE KOMPAS

In deze tweede cursusdag leer je helder te krijgen en voelen waar jij van oplaadt (energiebronnen) en waar jij op leegloopt (energielekken). Je innerlijke kompas wordt sterker en verfijnder doordat je doorkrijgt wanneer er verkramping, weerstand, controle in jouw leven ontstaat en wanneer er verzachting, ontspanning of flow ontstaat. Na deze dag krijg je huiswerk om de inzichten te laten beklijven. 

 

DAG 3 - JOUW LEVEN STRAKS & INTEGRATIE

Tijdens deze cursusdag maak je kennis met de staat van 'zachtheid' of 'flow'. Wat gebeurt er als jij je kwetsbaar opstelt en je door liefde laat leiden? Welke keuzes of verandering zul je dan maken in je leven? En hoe zorg je dat ook kunt toepassen in je dagelijks leven? Deze laatste cursusdag focussen we op jouw (zachte) kracht en unieke kwaliteiten zodat jij de uitdagingen in het leven aankan door je eigen hulptroepen bewust in te schakelen om richting jouw wens te bewegen.

We eindigen deze dag met een prachtige ceremonie en een tastbaar symbool die je mee naar huis neemt. 

 

ERVARING VAN EEN DEELNEMER:

"Erg dankbaar ben ik na het traject van buiten naar binnen van Iva, het letterlijk thuiskomen bij je zelf. Iva is een zeer liefdevol persoon die precies aanvoelt wat er speelt en gezegd mag worden. Je voelt je echt thuis bij Iva. De omgeving waar de sessies plaats vonden, verschillende locaties in de Twiske, zijn super. Het coachen buiten geeft ruimte en rust. Ook het toepassen van elementen in de natuur werkt erg fijn.

 

Het resultaat is dat ik inzicht heb in wat mij op dit moment nu energie geeft en kost en meer inzicht en contact heb met mijn zielskwaliteiten die deels op de achtergrond waren geraakt door verschillende privé omstandigheden. Absoluut een aanrader om samen met Iva op pad te gaan in de natuur om meer inzicht te krijgen in dat wat er speelt met uiteindelijk inzichten en aandachtspunten om meer balans te ervaren. Iva dankjewel" Raymond - Zaanstreek.

 

KOSTEN

 375 euro (voor 3 dagen van 10.00 - 15.00 uur), dit is inclusief: 

 

✔ 3 cursusdagen met natuurcoaching & oefeningen

✔ herstel yoga/ mindfulness / meditatie van 75min

✔ persoonlijke begeleiding & huiswerk opdrachten

✔ cursusmateriaal  

✔ uitgebreide biologische lunch ( lactose & glutenvrij) 

✔ thee/koffie

gebruik van yogamatten  

 snackjes tussendoor

✔ toegang tot de camper

 

CONTACT OF VRAGEN?

Meer informatie? Neem dan contact met mij op via info@dailynature.nl om te overleggen. De cursus is voor een kleine groep van minimaal 3 en maximaal 4 mensen.

 

OVER DE TRAINER IVA GRATION

Iva Gration (zie foto rechts onder) is  oprichtster van Daily Nature met als doel mensen weer in contact te brengen met hun natuurlijke zelf. Dit doet zij als Natuurcoach in de buitenlucht. Zij is een natuurliefhebber pur sang en haar enthousiasme voor de natuur en zachter leven is aanstekelijk. Iva is tevens verbonden aan de erkende opleiding bij Innersteps, School voor Natuurcoaching, waar zij twee keer per jaar cursisten opleidt tot Natuurcoach. Daarnaast is zij ook een gepassioneerd Yogadocent met een specialisatie in herstel/restorative yoga ter vermindering van stressklachten en ondersteuning bij ziekte en/of blessures. Lees hier meer over Iva en lees hier over de ervaringen van anderen. 

 

LOCATIE:

Natuurgebied Het Twiske en de super leuke Camper!!! We spreken iedere ochtend af bij de Parkeerplaats van Zorgboerderij de Marsen. Adres is Pikpotweg 1, Landsmeer. Parkeren kost 3,50 per 3 uur. Ook uitstekend met de fiets vanuit Amsterdam NDSM te bereiken (prachtige fietsroute van ongeveer 25 min). 

 

WANNEER

Deze cursus wordt 2 x per jaar gegeven en is volledig afgestemd op de seizoenen. 

Je hebt keuze uit:

  • Voorjaars editie 2020

Donderdag 14, 21 & 28 mei 2020 van 10.00 - 15.00 uur 

 

DAGELIJKS PROGRAMMA*

10.00 - Verzamelen en thee drinken in de camper

10.30  - 12.15 cursus programma in Twiske

12.15 - Opdracht, stilte, reflectie en thee

13.00 - 13.45 lunch in / rondom de camper

14.00 - 14.45 Yoga & mindfulness 

14.45 - 15.00 afsluiting & huiswerk bespreken

 

  *Bovenstaand programma is een globale indeling van de dag. Deze wordt aangepast op de inhoud van de cursusdag en het weer. Bij slecht weer zullen de oefeningen meer rondom en in de camper plaatsvinden. De cursusdagen gaan dus altijd door! Zorg dat je comfortabel en warm genoeg gekleed bent. 

 

ALGEMENE VOORWAARDEN

Bij een minimaal aantal van 3 cursisten gaat de 3 weekse door, anders wordt deze verschoven naar de volgende editie. 

Er kan afgeweken worden van bovenstaand programma afhankelijk van weer/deelnemers.

Betaling in 2 delen is mogelijk. Vraag hier meer informatie over in je bericht bij aanmelding. 

* Afhankelijk van de deelnemers kan deze cursus ook (deels) in het Engels worden gegeven.

* Bij annulering vanuit deelnemer tot 4 weken van tevoren, geldt een restitutie van 50% (niet van toepassing op de aanbetaling).  Annulering binnen 4 weken geen restitutie mogelijk.

* Prijs is exclusief 21% btw wanneer dit via werkgever betaald wordt.

* Aanbetaling van 150,- (non refundable) dient na aanmelding binnen 5 werkdagen voldaan te zijn. Anders verloopt de aanmelding. Resterend bedrag uiterlijk 31 maart. 

* Bankgegevens: Rek nr: NL04ABNA0533579058 t.a.v. Daily Nature o.v.v. jouw naam + cursus


AAnmelden 3 weekse cursus

*Wanneer je onderstaand formulier invult stuur ik jou een intake formulier  en plannen we een korte telefonische intake in om even kennis te maken.

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Opmerking: Na aanmelding ontvang je van mij binnen 2 werkdagen een email met de betalingsgegevens, praktische informatie en nogmaals de algemene voorwaarden. 

 

Meer weten of heb je een vraag?

Wil je nog meer informatie of heb je een vraag over het programma? Dan kun je ook een mail sturen naar info@dailynature.nl. Ik neem binnen twee werkdagen contact met jou op. 


Cursussen


GROEPS WANDELINGEN


NAtuurcoaching


YogaLook deep into nature, and then you will understand everything better... - Albert Einstein

 

 

 

Copyright © Daily Nature 2023, all rights reserved.